MD-2004, mun. Chisinau, bd. Stefan cel Mare si Sfant 162, et. 17 aipa@aipa.gov.md (+373) 22 210 194

Sponsori&Parteneri

SPONSOR GENERAL

Moldova Agroindbank SA este cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova înființată la Chișinău, în anul 1991. Banca deține cele mai puternice poziții la principalii indicatori financiari, făcând parte din Topul 10 cele mai bune branduri din Moldova. În acest timp, MAIB a pus accentul pe deschidere, credibilitate reciprocă şi onestitate în relațiile cu clienții, pe calitatea produselor, serviciilor şi a sistemului de deservire.

Astăzi, Moldova Agroindbank este privită ca un pilon al sistemului bancar din Republica Moldova, lăsând amprente vizibile în evoluția acestuia şi deținând pozițiile de top după volumul de active, credite şi depozite ale persoanelor fizice.

SPONSORI

Agropiese TGR GRUP a fost creată în 1993. Este o companie importantă pe piața de tehnică agricolă din Republica Moldova. Deja mai bine de 20 de ani Agropiese TGR propune gospodăriilor de fermieri, companiilor de de reparații și transport, nu numai cel mai larg asortiment de tehnică agricolă, ci și soluții complexe privind selectarea, reglajul, deservirea și reparația tehnicii pe parcursul întregului ciclu de exploatare a utilajului.

De serviciile Agropiese TGR beneficiază mai mult de 14 000 gospodării de fermieri, companii de reparații și construcții și subdеаleri. Agropiese TGR – este cea mai mare rețea de centre comerciale din Republica Moldova, specializată în tehnică agricolă, piese de schimb și componente, din Republica Moldova. Datorită extinderii și modernizării continue rețeaua de centre comerciale Agropiese TGR cu fiecare an devine tot mai aproape de fiecare fermier din Moldova.

 

 

 

 

Compania Agri-Solutions S.R.L. are ca obiect principal de activitate importul și comerțul cu tehnică Agricolă, diverse echipamente și utilaje agricole pentru tratarea și prelucraraea solului de producție europeană, stropitori autopropulsate, precum și prestarea serviciilor de reparații, și asigurare cu piese de schimb în perioada de garanție și post garanție. Sunt o echipă profesionistă, ce urmărește permanent cerințele clienților într-un mod rapid și eficient, lucru care stă la bazele unui parteneriat solid și durabil.

SC Basadoro Agroteh SRL este o Societate cu capital integral privat, înființata la 27 noiembrie 2006 , având ca obiect principal de activitate Importul si comerțul cu tehnica Agricola astfel ca: tractoare, combine pentru recoltarea vitei de vie, mașini agricole pentru vie, livada si câmp deschis de producție europeana, precum si prestarea serviciilor de reparații, si asigurarea cu piese de schimb in perioada de garanție si postgarantie. 

OZONTEH – Tehnica agricolă oferită de compania Ozonteh IMPEX S.R.L. a devenit un ajutor de neînlocuit în munca multor agricultori din Republica Moldova. Ozonteh IMPEX S.R.L. oferă un sortiment complex de soluții tehnologice. Clienții noștri sunt oameni de afaceri ce cresc fructe si legume si caută cea mai multa valoare pe bani. Oferim cele mai eficiente soluții tehnologice pentru operațiile agricole în sere, vii, livezi și ferme.

Ceea ce ne face deosebiți este faptul că oferim soluții agricole fermierilor de toată talia.

AgroProfi — это активно развивающаяся компания, которая предлагает сельхозпроизводителям Молдовы эффективные решения производственных задач. Это сельхозтехника и запчасти от ведущих мировых производителей.

AgroProfi располагает широким ассортиментом запасных частей, включающий более 15 000 различных наименований, тем самым способна обеспечить их бесперебойную поставку в случае необходимости, а наши квалифицированные специалисты готовы оказать любую необходимую техническую поддержку для проведения работ по обслуживанию техники.

Viziunea Agromotor: sa reprezinte în R. Moldova branduri de calitate, să dezvolte parteneriate de exclusivitate pe termen lung. Iar schimbările au fost un succes de fiecare data. Agromotor formează agricultori puternici! Prin tehnologia de ultima ora prin soluțiile de finanțare performante, prin educarea permanenta a agricultorilor. Agromotor a investit pentru a susține eficient agricultorul moldovean:  prin dezvoltare de filiale, stocuri consistente, service performant si mai ales rapid.

Vadalex-Agro — расширение сельскохозяйственного рынка, обеспечение качества и разнообразия видов продукции, приносящей прибыль аграриям.

А также предлагаем сельскохозяйственную самоходную и прицепную технику мировых брендов.

“Carvidon Service” SRL – одна из ведущих фирм в Республике Молдова, занимающихся внедрением передовых технологий в сельском хозяйстве, поставками сельскохозяйственной техники, компания реализует запасные части к сельскохозяйственным машинам и агрегатам, обеспечивает сервисное обслуживание сельхозтехники

Compania “DiazTech” SRL şi-a început activitatea în august, 2016. Cu toate că suntem o companie tânără şi nouă pe piața mașinilor agricole, nu suntem nou- veniți pe piața agrară din Moldova. “DiazTech” SRL este compania filială a “Diazchim” SRL care este prezentă pe piața agrară timp de 16 ani şi reprezintă un nume foarte cunoscut printre producătorii agricoli locali.

Tehnica ce o punem la dispoziția fermierilor noștri corespunde celor mai înalte cerințe de piață, iar noi, pe lângă oferirea consultanței, asigurăm realizarea eficientă a întregului proces logistic. În cadrul companiei de asemenea activează departamentul tehnic, asigurând deservirea tehnică la cel mai înalt nivel, precum şi livrarea la destinatar a pieselor de schimb timp de 24h.

Compania specializata pe vânzări de utilaje agricole pentru agro-companii mici si mijlocii, “Emteh-Agro” SRL, activează pe piața din Moldova din 2004. Pe parcursul existenței sale, compania sa stabilit ca un partener de încredere atât în ​​colaborarea cu principalii clienți – producători agricoli din Republica Moldova, cât și cu principalii furnizori de mașini și echipamente agricole, ale căror interese le reprezentăm.

O abordare integrată a soluționării problemelor producătorilor agricoli este unul dintre factorii fundamentali ai succesului activității companiei Emteh-Agro SRL. Împreună cu vânzarea de echipamentelor , compania desfășoară sesiuni de instruire și ateliere de lucru în care potențialii cumpărători sunt familiarizați nu numai cu caracteristicile și posibilitățile tehnice oferite de tehnologie, dar, de asemenea, au posibilitatea de a vedea rezultatele practice de utilizare a gamei de produse oferite de noi. Numai în ultimul an pentru potențialii cumpărători a fost realizat mai mult de 12 ateliere de lucru, au fost organizate și a avut loc patru călătorii de afaceri internaționale, compania a participat la toate expozițiile tematice organizate pe teritoriul republicii. În total, peste 750 de producători agricoli din republică au participat la prezentări și alte evenimente deținute de “Emteh-Agro”.

Compania de Asigurări ”GENERAL ASIGURĂRI” S.A. a fost înființată pe 27 octombrie 2016, și are un capital statutar de 61.500.000 lei. Adunând sub aripa sa cei mai buni specialiști din asigurări, cu o experiență bogată în domeniu, echipa General Asigurări la momentul de față numără în jur de 700 de angajați, care activează în Oficiul Central din Chișinău, 38 de oficii teritoriale din republică și în mai bine de 100 puncte de vânzare din Moldova. Cea mai vastă rețea de vânzări în asigurări din țară permite clienților să fie deserviți practic în orice localitate a republicii, inclusiv la punctele de trecere ale frontierei. Compania își pune ca scop să dispună de cel mai bogat portofoliu de asigurări și să ofere cel mai înalt nivel de deservire a clienților.

Glass Container Company este un furnizor recunoscut pe plan internațional de soluții pentru ambalajele din sticlă care exportă produsele sale în peste 20 de țări din întreaga lume. Compania este dotată cu utilaj de producție performant de ultimă generație.

Glass Container Company si Glass Container Prim – producători de o gamă variată de soluții pentru ambalajele din sticlă de culoare uvag, verde, cafenie si incolore și capacitați de la 10 cl pana la 500 cl .

Dotarea tehnică, combinată cu o abordare individuală a fiecărui client a permis Glass Container Company sa acumuleze un portofoliu impunător de clienți bazat pe un parteneriat pe termen lung.

Glass Container Company si Glass Container Prim sunt susținute de acționari cu reputație și finanțate de organizațiile financiare internaționale.

Pe bună dreptate, denumită „Perla vinificației moldave” – “Cricova”, reprezintă un Complex Subteran unic, care s-a remarcat în întreaga lume pentru labirinturile sale imense şi pentru vinurile sale excelente.

Combinatul de vinuri “Cricova” s-a afirmat printr-o tendință de inovație continuă. În prezent, întreprinderea utilizează cele mai sofisticate tehnologii din lume în domeniul vinificației, posedă arta de a produce cele mai diverse tipuri de vinuri și satisface cele mai rafinate gusturi și cerințe ale pieței. “Cricova”, este cel mai valoros brand din Moldova, fiind cunoscut departe peste hotarele ei. Este prima și unica întreprindere, decorată cu cea mai înaltă distincție de stat, Ordinul Republicii.

Cu o experiență vastă de aproape 70 de ani în industria de panificație, întreprinderea “Franzeluța” S.A. este cel mai mare combinat de panificație pe piața autohtonă. Grație profesionalismului şi valorilor întregului colectiv şi al conducerii, vă asigurăm zi de zi cele mai gustoase produse cu un excelent raport preţ-calitate.

Produsele noastre sunt fabricate conform tehnologiilor clasice de preparare a aluatului, al căror conținut se bazează doar pe adaosuri naturale – fapt pentru care „Franzeluța” a devenit un brand competitiv în Republica Moldova.

PARTENERI

Programele implementate de către UCIP-IFAD în Republica Moldova oferă posibilitatea de dezvoltare a afacerilor prin acordare de credite la condiții avantajoase. De asemenea, se oferă consultanța necesară pentru obținerea creditelor şi dezvoltarea / inițierea afacerilor. 

IFAD mobilizează resursele, acordând posibilitățile celor săraci din mediul rural de a îmbunătăți alimentația, de a spori producerea produselor agricole precum şi veniturile. IFAD conlucrează cu mai multe organisme, inclusiv şi cu Banca Mondială, băncile regionale de dezvoltare, alte instituții regionale financiare, precum şi agențiile din familia ONU, mai multe dintre care în comun acordă cofinanțarea proiectelor IFAD.

Un domeniu distinct al Programelor este îmbunătățirea infrastructurii economice rurale cu impact la dezvoltarea afacerilor.

FDD Moldova continuă în perioada post-Compact finanțarea în rate a echipamentului de irigare și a altor echipamente și utilaje agricole în cadrul Programului de Vânzări în Rate 2KR în Agricultura Performantă Irigată. Programul permite producătorilor agricoli, care au dificultăți la contractarea împrumuturilor din cauza lipsei gajului sau istoriei de creditare, să procure în rate echipamentul necesar transportării apei de la hidrant la plantă. Pe lângă echipament de irigare, producătorii agricoli pot achiziționa în rate și alte echipamente și utilaje agricole, care vor spori producția agricolă de valoare înaltă pe terenurile irigate. Programul este adresat tuturor producătorilor agricoli cu acces la irigare, inclusiv celor din ariile sistemelor centralizate de irigare reabilitate în cadrul Programului Compact.

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție organizată printr-un parteneriat public-privat, creată ca urmare a reformelor sectoriale complexe (prin Hotărâre de Guvern) și prin influența factorilor externi și interni.

Printre obiectivele principale ale ONVV se numără elaborarea și implementarea politicilor de stat în sectorul vitivinicol, promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Vinul Moldovei. O legendă vie” pe piața internă și piețele internaționale, administrarea producției de vinuri cu IGP și DOP, precum și acordarea de asistență și consultanță industriei vinului din Moldova.

În scurta perioadă de la crearea sa, ONVV a reușit să devină expertul nr.1 în sectorul vitivinicol, care contribuie la reglementarea și dezvoltarea domeniului, servind drept platformă pentru acțiunea comună a tuturor celor implicați în creșterea competitivității produselor vinicole, valorificarea autenticității și orientarea spre consumator.

Institutul de Tehnică Agricolă (ITA) „Mecagro” este instituția de bază în domeniul mecanizării agriculturii şi industriei prelucrătoare din Republica Moldova. Reieșind din obiectivele de bază, Institutul elaborează documente de politici privind dezvoltarea mecanizării sectorului agroalimentar şi utilizarea eficientă a mijloacelor tehnice, efectuează cercetări științifice şi proiectări tehnologice, elaborează tehnologii şi mijloace tehnice pentru sectorul agroalimentar, pentru producerea şi utilizarea surselor regenerabile de energie.